De achtertuin wordt meer en meer het verlengstuk van je huis. Dit zien we al een tijdje. Hierdoor maken steeds meer mensen een statement met hun tuin. Een gewone tuin is zo gewoon: een uitgesproken tuinstijl hebben is hot!

Tuintrend 1: Strak en modern blijft in

Natuurlijk blijft een moderne tuin aanspreken. Met veel wit, grijs en zwart en een rechtlijning ontwerp, creëer je makkelijk een tuin in moderne stijl. Luxe en gemak mogen daarbij niet ontbreken.

Tuintrend 2: Inspiratie uit de natuur

De woontrend van de natuurlijke stijl zet door en dit zien we terugkomen in de tuin. En dan denken we niet alleen aan een groene tuin met organische patronen. In het nieuwe assortiment tuintegels zien we namelijk dat fabrikanten zich laten inspireren door kleuren uit de natuur.

Tuintrend 3: Rauw en doorleefd in opkomst

Een nieuwe tuintrend is dat écht rauw en doorleefd in opkomst is. De woontrend van industrieel en natuurlijk ontwikkelt zich en dit gaan we ook terugzien in de tuinstijlen. Wat denk je van tegels die geïnspireerd zijn op romantische landhuizen en kastelen?

Tuintrend 4: Huiselijke sfeer met mozaïek

Een huiselijke sfeer in je tuin aanbrengen kan heel goed met mozaïektegels. De trend van mozaïek tegels die we in 2018 zagen, zet in 2019 door.

Tuintrend 5: Rechthoekig en groot, groter, grootst

Vorig jaar zetten we een nieuwe trend in de bestratingsmarkt met de rechthoekige tegelformaten 40×80 cm. en 50×100 cm. In 2019 komt er een joekel van een rechthoekige tegel bij: 60×120 cm.! Grote, rechthoekige tegels geven je tuin een moderne en trendy uitstraling.