Welkom bij de nieuwspagina van Max Tak Tuin- & Boom verzorging.
Hier ziet u de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes.
We zijn volop aan  het ontwikkelen en groeien  bij Max Tak Tuin- & Boomverzorging, deze momenten willen we graag met u delen, omdat we onze klanten graag willen laten zien wat we doen en  meemaken.

Haardhout te koop!


Deze winter er warm bijzitten? Heeft u hout nodig voor de open haard? Wij, van Max Tak hebben 2 soorten gemengd haardhout te koop per m3.
Het hout heeft 1 jaar gedroogd en u kunt het op afspraak zelf ophalen of laten bezorgen tegen vergoeding.

Naaldhout 70,- per m3

Loofhout 90,- per m3

* Prijzen zijn inclusief btw en exclusief bezorgkosten.

Voor meer informatie of bestelling, 055-3034232

Hardwerken bij Max Tak!

Onze creatieve collega Reinder is gestart met vloggen, dat is opzich niet bijzonder.. Maar hij vlogt over zijn werkdagen en
dat doet het erg interactief,grappig en leuk!

Neem een kijkje bij ons op het werk, ga met Reinder mee en draai een dag in de Boom en Tuinverzorging!

 

Tuintips voor oktober!

Tuintips voor oktober!

De herfst is inmiddels volop aan de gang. Steeds meer bladeren vallen van de bomen en de temperaturen dalen. De avonden zijn weer langer, maar gelukkig is het vaak nog wel lekker weer om in de tuin aan de slag te gaan. Want elke maand is er wel iets te doen in de tuin, zo ook in oktober.

Wat kunt u deze maand in de tuin doen?

Snoeien
•Veel planten kunt u een verjongingsnoei geven, zoals bijvoorbeeld de (haag)beuk, de duivelwandelstok, sering en nog vele andere.

Naast de verjongingssnoei, zijn er ook planten die een gewone snoeibeurt kunnen gebruiken in oktober. Voorbeelden hiervan zijn de Japanse esdoorn, nectarine en de Japanse sierkers. Kleur in de tuin! Veel planten en struiken hebben in september hun laatste kleuren laten zien en gaan in een rustperiode. Er zijn veel bloemen en planten die hun kleur verliezen. Gelukkig zijn er ook planten en bloemen die juist in het najaar hele mooie kleuren brengen in de tuin. Een paar voorbeelden van kleurrijke herfstbloeiers zijn: herfstanemonen, herfstasters, buddleja (vlinderstruik), geraniums en vetkruid (Sedum ‘Herbstfreude’).

Wat kunt u doen met het gazon?
Voor een mooi en verzorgd gazon is het belangrijk om ook in koudere tijden deze te onderhouden. Hier wat tips;
•Hark alle bladeren van het gazon om zo bruine plekken te voorkomen. Als de bladeren op het gazon blijven liggen kunnen deze het gras verstikken, waardoor de bruine plekken ontstaan. Deze bladeren kunt u eventueel gebruiken om later in de maand vorstgevoelige planten mee te beschermen
•U kunt in oktober kalk strooien om uw gazon te onderhouden. Kalk helpt uw gazon te beschermen tegen mos. Mos houdt van zure grond. Natuurlijk is het wel belangrijk om te kijken wat voor bodem u heeft. Vooral zandgrond wordt snel zuur en zal meer baat hebben bij kalk.

Zorg ervoor dat u deze maand of komende maand voor de laatste keer het gras maait. Daarna zal het voorlopig niet meer nodig zijn.

Wat kunt u planten in oktober?
Oktober is een hele geschikte maand om te planten in uw tuin. U kunt voorjaarsbollen planten, zodat u in het voorjaar kunt genieten van deze mooie bloemen. Daarnaast is oktober ook een hele geschikte maand om vaste planten en fruit (bomen en struiken) in uw tuin te planten. De grond is nog warm genoeg en daarnaast valt er in de herfst genoeg regen, zodat de planten alle mogelijkheid krijgen om aan te slaan.

Herfstvoorbereidingen:

•Deze maand is een goede maand om bomen, struiken, planten en/of hagen te verplaatsen; Ook in de rest van de tuin kunt u het beste de afgevallen bladeren verwijderen (bijvoorbeeld op paden). Als de bladeren nat worden, zullen ze aan de grond blijven kleven. Door ze weg te halen, voorkomt u pijnlijke valpartijen. Tussen struiken en bloemen kunt u afgevallen bladeren gerust laten liggen. Ook beschermen deze bladeren de planten tijdens koude periodes en zorgen ze tevens voor een onderkomen voor egels en/of muizen.

Wat kunt u doen met de vijver?
•U kunt een net spannen over het water van de vijver. Zo voorkomt u dat de vijver bevuild wordt met bladeren;
•Door kouder weer, zullen vissen zich steeds dieper in de vijver verplaatsen. Als de temperatuur boven de 8 graden is, kunt u de vissen nog gewoon blijven voeren

Opening en 10 jarig jubileum 1 juli

Max Tak Boom en Tuinverzorging heeft zich snel ontwikkelt als specialist in het hoveniers werk, en dat in de breedste vorm van het woord. Tegenwoordig is hij met zijn groeiende team ook naast boomverzorging behoorlijk druk met projecten als tuinaanleg, bestrating, tuinafscheidingen, snoeien en tuinonderhoud voor zowel particulieren als bedrijven. Hierbij staat kwaliteit voor ieder budget en persoonlijke aanpak altijd centraal.

Iedereen is van harte welkom! Zaterdag 1 juli 2017 is het dan zo ver, de dag dat de deuren officieel opengaan van het nieuwe pand aan de Aruba 15 te Apeldoorn. Een dag met een dubbele viering, dit omdat Max Tak Boom en Tuinverzorging dan ook 10 jaar bestaat.

Zo is het mogelijk die dag een kijkje te nemen naar het carven van hout, diverse tuinproducten zijn er te zien en er is uiteraard ook ruimte om vragen te stellen aan het team. De dag begint om 10:00 uur waarbij iedereen het nieuwe pand mag komen zien. Om 12:00 is het officiële moment van de viering waarbij het lintje officieel geknipt zal worden. Kortom, een dag gevuld met hapjes, drankjes en bedrijvigheid. Om 15:00 uur is de open dag ten einde.

Op de hoogte gehouden worden van alle leuke nieuwtjes, ontwikkelingen via Facebook kan ook!