Ben je nog op zoek naar wat leuke ideeën voor de tuin? Dan kunnen wij je zeker verder op weg helpen. We hebben 10 leuke en inspirerende tuin ideeën voor je op een rijtje gezet. Hierbij staat een fraaie combinatie van natuurlijke onderdelen en decoratieve elementen steeds centraal. Erg leuk als je van plan bent om een nieuwe tuin aan te leggen of natuurlijk ook erg geschikt als je gewoon wat kleine dingen in je tuin wilt veranderen.

1. Ronde vormen

Ronde vormen kunnen in een tuin voor een heel speels en aangenaam geometrisch effect zorgen. De leuke manier waarop het gras hier een eenheid vormt met het grindpaadje, laat heel erg goed zien hoe je die vormen kunt gebruiken. En daar zijn uiteraard heel wat varianten op te bedenken.

2. Een bijzonder terras

Een bijzonder terras of een ander leuk zitje in je tuin kan heel wat extra uitstraling geven. Het exemplaar wat we hier in beeld brengen is bijna om jaloers op te worden. Vooral in combinatie met de prachtige natuurlijke tuin. En wat ook een ontzettend leuke stoelen trouwens!

3. Natuursteen

Natuursteen in de tuin verwerken kan ook voor een fantastisch effect zorgen. Kijk maar hoe leuk de natuurstenen platen hier een scheiding tussen het perkje en het gazon markeren. En het paadje met stenen in dezelfde stijl maakt het helemaal compleet.

4. Eclectische combinaties

De meeste combinaties die je in dit overzicht ziet, zijn eclectisch te noemen. Maar deze tuin spant wat dat betreft wel de kroon! Alle stijlen lopen hier kriskras door elkaar en weten daarmee een zeer unieke uitstraling te geven. Een zeer inspirerend voorbeeld op deze manier!

5. Houtsnippers

Sommige tips hoeven niet alleen maar mooi te zijn, maar mogen ook zeker een praktisch randje hebben. Houtsnippers kunnen decoratief zijn, maar zijn ook vooral erg praktisch omdat onkruid geen kans krijgt hier tussen te gaan groeien. En dat scheelt je qua tuinonderhoud heel wat werk!

6. Hoogtes

In Nederland is de kans vrij groot dat je geen natuurlijke hoogtes in je tuin hebt, maar desondanks kun je er wel voor kiezen om met hoogtes te gaan werken. Het geeft je tuin veel meer diepte en geeft ook gelijk een wat ruimer beeld.

7. Tuinhaard

Voor de zomeravonden waarop het toch een beetje koud begint te worden, is het erg fijn om een leuk vuurelement in je tuin te hebben. Je zou kunnen kiezen voor een vuurkorf, maar zo’n tuinhaard als deze geeft net even wat meer sfeer en uitstraling. En wat kunnen we ook hier weer een schitterende tuin zien!

8. Tuinhuisje

Een leuk tuinhuisje kan voor heel wat functies geschikt zijn. Als (extra) opslagruimte, maar ook als klein kantoor, gastenverblijf of ruimte om lekker te kunnen ontspannen. En als je tuin dan ook nog zo mooi is aangelegd als deze, dan is het bijna overbodig om nog op vakantie te gaan.

9. Overkapping

Wilt u de tijd dat u buiten kan zitten verlengen? Een overkapping bied een mooie oplossing. Met een terrasoverkapping geniet u het hele seizoen comfortabel van het buitenleven.

10. Variatie van planten en struiken

Met deze variatie van planten en struiken willen we dit overzicht afsluiten. Ook weer erg mooi om te zien hoe de balans tussen natuur en cultuur hier uitgepakt heeft.